We begrijpen dat bezoekers met dit mooie weer niets liever doen dan pootje baden in de Waterspeelplaats, maar helaas is deze al enige tijd buiten gebruik en is het momenteel niet duidelijk wanneer deze weer in gebruik genomen kan worden.

De oorspronkelijke aanleiding hiervoor was bijna dagelijks terugkerende verstopping van de afvoer, waardoor de speelplaats en het terras ’s nachts overstroomden. Sommige afvoerbuizen bleken bijna volledig volgepropt met steentjes en ander materiaal. De verstoppingen waren zo serieus dat ze niet meer eenvoudig door onszelf op te lossen waren.

Na verdere uitvoerige inspectie bleek dat er flinke holtes achter een deel van de voegen zitten. We vermoeden dat een deel van de ondergrond onder de speelplaats is weggespoeld. Enkele jaren geleden zijn de bomen naast de speelplaats weggehaald omdat de wortels behoorlijke beschadigingen veroorzaakten. Mogelijk zijn hier lekkages ontstaan waardoor er grond wegspoelt. Zolang we niet weten hoe de situatie precies is en wat er nodig is voor herstel, kunnen we de waterspeelplaats dus niet (volledig) in gebruik nemen.

Onze welgemeende excuses voor het ongemak!


Team Nederlands Watermuseum