Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Voor alle waterprofessionals is allang duidelijk; Nederland is behalve ‘waterland’ ook steeds vaker een ‘droogteland’. Maar het vergroten van waterbewustzijn bij al die andere Nederlanders blijkt best lastig – en droogte is een complex onderwerp. Mooie boeken en prachtige podcasts vergroten de bekendheid met het onderwerp, maar hoe bereik je degenen die er straks het meest mee te maken krijgen?

In het Nederlands Watermuseum doen we niets liever dan dit soort onderwerpen behapbaar maken voor (families met) kinderen, en ze te laten ervaren wat zij zelf kunnen bijdragen.  

29 juni presenteren we graag ons nieuwe publieksprogramma over droogte in Nederland, ontwikkeld in samenwerking met Waterschap Rijn en IJssel. Het project bestaat uit 2 exemplaren van een interactief ‘droogtemodel’ dat speciaal werd ontwikkeld door Belevenisonderwijs, een educatief programma gericht op groep 7/8 van het basisonderwijs en aanwijzingen voor gebruik voor een breder publiek. De droogtetafels zijn op termijn beschikbaar voor gebruik op andere locaties of evenementen door bijvoorbeeld waterschappen of gemeenten.

We zetten de aftrap van het project luister bij met een levendig middagprogramma, gepresenteerd door Tracy Metz en met bijdragen van o.a. Hein Pieper, René Didde, Tom Keuper, Ruud Bartholomeus en Jeroen Glissenaar.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het inhoudelijke programma van 15.00-16.30 u. Er is beperkte ruimte om aanwezig te zijn bij de aansluitende borrel. Aanmelden voor beide onderdelen is gewenst en kan t/m maandag 27 juni.

Het project kwam tot stand dankzij Waterschap Rijn en IJssel, Platform Droogte Aanpak Achterhoek en Gravin van Bylandstichting. Kunt u niet aanwezig zijn deze middag maar wilt u wel graag op de hoogte blijven? Laat het ons weten op info@watermuseum.nl.