Wat is er de komende tijd te doen?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Op zaterdag 5 juni is het zover, we mogen jullie weer van harte welkom heten en een leuk en leerzaam bezoek bezorgen. Uiteraard hebben we weer allerlei spetterende activiteiten voor jullie in petto zoals je van ons gewend bent.

Wat staat er de komende maanden onder andere op het programma:

WATERINSPECTEUR (JUNIOR) SPEURTOCHT DOOR PRACHTIG PARK SONSBEEK

Tijdens de speurtocht ga je als een échte waterinspecteur op pad en bij alle waterpunten in park Sonsbeek is er een leuke opdracht te doen. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar en kost € 3,95 p.st. Je kunt de speurtocht kopen tijdens de openingstijden van de buiten Waterwinkel en/of tijdens de openingstijden van het museum. Je kunt de speurtocht op elk willekeurig moment starten.

Wil je het park écht een keer op een heel unieke wijze beleven? Ga dan extra vroeg je bed uit! Er zijn dan weinig mensen in het park en er ligt nog dauw op de blaadjes en het gras. Is er een jonger broertje of zusje in jullie gezin? Geen probleem! Hij/zij kan op pad met de Waterinspecteur junior speurtocht.

Kosten € 1,50 p.st. Enkel in combinatie met de Waterinspecteur speurtocht 6 t/m 10 jaar.

WANDELARRANGEMENT + WARME DRANK + LUNCH TO GO

Maak je bezoek aan Sonsbeek compleet met deze Grand Café Aan de Beek Social Deal voor slechts € 9,95 en geldig t/m 31 juli! Klik op de foto om naar de deal te gaan

PROFESSOR OBIE SPEURTOCHT IN HET MUSEUM

Professor Obie is de code van zijn kluis kwijt. Kun jij achter de code komen? Geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, kosten € 1,50 en te koop tijdens de openingstijden van het museum.

PINGUIN SPEURTOCHT IN HET MUSEUM

Deze speurtocht is geschikt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en kost € 1,50. Te koop tijdens de openingstijden van het museum. Ga samen met pinguïn in het museum op zoek naar dieren van over de hele wereld. Doe de opdrachten en verzamel stickers.

OP KLIMAATDATE BIJ KATE

De afgelopen jaren braken we alle weerrecords. Gelukkig kun je allerlei maatregelen nemen zodat je minder last hebt van hitte, wateroverlast en droogte. Dit kan al heel simpel en goedkoop! Dit kun je ontdekken bij klimaatwagen Kate, die vanaf 12 juni in de weekenden bij het Nederlands Watermuseum aan de Zijpendaalseweg 26-28 in Arnhem staat. Klimaatwagen Kate is ontwikkeld door Waterschap Aa en Maas en de komende tijd op bezoek bij het Nederlands Watermuseum. In en om de keet vind je 6 mogelijke ‘klimaatdates’. Bij de watertafel kun je zien en testen hoe de kans op wateroverlast kleiner wordt door aanpassingen in je wijk. Bijvoorbeeld door mee te doen aan het NK Tegelwippen. Met het wippen van tegels voor groen kan water weer de grond inzakken en voorkom je wateroverlast. Zo verdwijnt het schone regenwater niet in het riool. Met minder tegels wordt het ook minder warm tijdens zomerse dagen. Bovendien word je van groen gelukkiger en niet alleen jij, maar ook insecten en andere dieren. Wil je nog meer inspiratie over wat jij kunt doen om je huis, tuin en buurt mooier, groener en watervriendelijker te maken? Ga dan naar www.arnhemklimaatbestendig.nl. Het Nederlands Watermuseum en platform Arnhem Klimaatbestendig open de deuren van Kate vanaf 12 juni tot en met 18 juli elk weekend van 11.30 – 15.30 uur. Een bezoek aan Kate is kosteloos en kan ook zonder geldig toegangsbewijs voor het museum.

WATERMONSTERS GEZOCHT!

Gewapend met een emmer en schepnetje ga je naar de Jansbeek die achter het museum stroomt. Hier ga je watermonsters vangen. Met behulp van een loeppotje en aan de hand van een waterbeestjeszoekkaart kom je er achter welke waterdiertjes jij gevangen hebt. Na afloop krijg je de waterbeestjeszoekkaart mee naar huis toe, zodat je ook bij jou in de buurt uit kunt zoeken welke diertjes er in het water leven. In de Waterwinkel zijn loeppotjes en schepnetjes te kopen.

Deze activiteit is geschikt voor jong en oud en deelname kost € 1,50 in combinatie met een museumbezoek. Wil je alleen deelnemen aan de activiteit, dan betaal je € 3.
De activiteit vindt in de zomervakantie van 10 juli t/m 5 september dagelijks plaats tussen 10.15 en 16.00 uur.

EXPERIMENTEER IN DE WATERWERKPLAATS

Kun jij rozijnen laten dansen of lukt het jou om van vloeistoffen een Nederlandse vlag te maken? Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, kosten € 1,50 en een geldig entreebewijs. Kinderen van 4 en jaar jaar ontdekken samen met Pinguïn wat er in water blijft drijven en wat zinkt. Kosten € 1,50 en een geldig entreebewijs.

Je kunt experimenteren in de Waterwerkplaats in de periode van 5 juni t/m 9 juli van dinsdag t/m vrijdag tussen 12.15 en 16.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 10.15 en 16.00 uur.

Vergeet niet een tijdslot te reserveren voor je museumbezoek!

Ook indien je reeds in het bezit bent van een entreeticket of museumkaart.

Tickets voor de activiteiten zijn ter plekke bij het museum te koop.