Wat is er de komende tijd te doen?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Wat staat er de komende maanden onder andere op het programma:

WATERINSPECTEUR (JUNIOR) SPEURTOCHT DOOR PRACHTIG PARK SONSBEEK

Tijdens de speurtocht ga je als een échte waterinspecteur op pad en bij alle waterpunten in park Sonsbeek is er een leuke opdracht te doen. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar en kost € 3,95 p.st. Je kunt de speurtocht kopen tijdens de openingstijden van de buiten Waterwinkel en/of tijdens de openingstijden van het museum. Je kunt de speurtocht op elk willekeurig moment starten.

Wil je het park écht een keer op een heel unieke wijze beleven? Ga dan extra vroeg je bed uit! Er zijn dan weinig mensen in het park en er ligt nog dauw op de blaadjes en het gras. Is er een jonger broertje of zusje in jullie gezin? Geen probleem! Hij/zij kan op pad met de Waterinspecteur junior speurtocht.

Kosten € 1,50 p.st. Enkel in combinatie met de Waterinspecteur speurtocht 6 t/m 10 jaar.

PROFESSOR OBIE SPEURTOCHT IN HET MUSEUM

Professor Obie is de code van zijn kluis kwijt. Kun jij achter de code komen? Geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, kosten € 1,50 en te koop tijdens de openingstijden van het museum.

PINGUIN SPEURTOCHT IN HET MUSEUM

Deze speurtocht is geschikt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en kost € 1,50. Te koop tijdens de openingstijden van het museum. Ga samen met pinguïn in het museum op zoek naar dieren van over de hele wereld. Doe de opdrachten en verzamel stickers.

OPEN MONUMENTENDAG

Wist je dat Arnhem is ontstaan aan de Jansbeek? Dat er vroeger wel 10 watermolens stonden? En dat in een van die molens het Nederlands Watermuseum gevestigd is? Samen met onze buren de Molenplaats Sonsbeek laten we je de werking en historie van de watermolens zien. Leuk én leerzaam voor jong en oud!

Tijdens de workshop ‘Waterkracht een bron van energie’ ga je van Lego een waterrad maken en testen. Welke schoepen werken het beste?
Meer info vind je op https://www.openmonumentendag.nl/monument/watermus

NATIONALE KRAANWATERDAG

In het kader van Nationale Kraanwaterdag worden op 25 en 26 september om 11.00 uur en 13.00 uur gratis gastlessen verzorgd door Vitens in de Watercinema van het Nederlands Watermuseum.

Met de educatieve materialen van Nationale Kraanwaterdag ontdekken de kinderen van alles over de kracht van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Aan de hand van korte aantrekkelijke activiteiten zoals een promotiefilm, quiz, knutselvlogs en energizer ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waarom kraanwater zo gezond is. Een les duurt 1 uur, afhankelijk van de gasten in de zaal wordt niveau hierop aangepast.

Tevens kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar dit gehele weekend in de Waterwerkplaats tussen 10.15 en 16.00 uur een proefje doen dat gaat over het zuiveren van water.

Meer info vind je op https://watermuseum.nl/waternieuws/nationale-kraanwaterdag/

HERFSTVAKANTIE

Van 16 t/m 31 oktober kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar toverdrank maken in de Waterwerkplaats.
Escaperoom Waterproof wordt omgetoverd in het thema van het Sprookjesfestival “1001 nacht”.

RESERVEREN, NIET VERPLICHT MAAR WEL GEWENST

Vergeet niet een tijdslot te reserveren voor je museumbezoek! Ook indien je reeds in het bezit bent van een entreeticket of museumkaart. Er mag nog altijd maar een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn in het museum. Wil je verzekerd zijn van een plekje, raden wij je aan een tijdslot te reserveren.
Tickets voor de activiteiten zijn ter plekke bij het museum te koop. Helaas is het niet mogelijk om voor de activiteiten te reserveren.