Wat is er de komende tijd te doen?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Wat staat er de komende maanden onder andere op het programma:

WATERINSPECTEUR (JUNIOR) SPEURTOCHT DOOR PRACHTIG PARK SONSBEEK

Tijdens de speurtocht ga je als een échte waterinspecteur op pad en bij alle waterpunten in park Sonsbeek is er een leuke opdracht te doen. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar en kost € 3,95 p.st. Je kunt de speurtocht kopen tijdens de openingstijden van de buiten Waterwinkel en/of tijdens de openingstijden van het museum. Je kunt de speurtocht op elk willekeurig moment starten.

Wil je het park écht een keer op een heel unieke wijze beleven? Ga dan extra vroeg je bed uit! Er zijn dan weinig mensen in het park en er ligt nog dauw op de blaadjes en het gras. Is er een jonger broertje of zusje in jullie gezin? Geen probleem! Hij/zij kan op pad met de Waterinspecteur junior speurtocht.

Kosten € 1,50 p.st. Enkel in combinatie met de Waterinspecteur speurtocht 6 t/m 10 jaar.

PROFESSOR OBIE SPEURTOCHT IN HET MUSEUM

Professor Obie is de code van zijn kluis kwijt. Kun jij achter de code komen? Geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, kosten € 1,50 en te koop tijdens de openingstijden van het museum.

PINGUIN SPEURTOCHT IN HET MUSEUM

Deze speurtocht is geschikt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en kost € 1,50. Te koop tijdens de openingstijden van het museum. Ga samen met pinguïn in het museum op zoek naar dieren van over de hele wereld. Doe de opdrachten en verzamel stickers.

PAASWEEKEND

Gooi eens een bloemb(l)ommetje …. voor een veilige en duurzame dijk!

Ben jij 4 t/m 12 jaar? Kom dan bloembommen maken in de Waterwerkplaats. Kies de bloemzaadjes, kneed de ingrediënten, maak er stevige bommetjes van en versier zelf de verpakking. Laat de bloembommen een paar dagen goed drogen en dan kan het uitgooien beginnen!

Op welke dijk wil jij meer kleur zien? Door de bloembommen uit te gooien op de dijk wordt de dijk sterker, kleurijker, steviger én duurzamer. Je kunt ze ook langs de sloot, in de tuin van je opa en oma of ergens anders uitgooien! Bijen, vlinders en insecten kunnen niet wachten tot dat de bloembommen uitkomen.

Meedoen met de activiteit kan de hele Paasweekend (15 t/m 18 april) van 10:15 tot 16:00 uur. De kosten bedragen €1,50 plus een geldig entreebewijs.

MEIVAKANTIE

Watermonsters gezocht!
Een groot deel van de watermonsters ontwaakt uit hun winterslaap. Wil jij ons helpen om de watermonsters te zoeken? Dat kan de hele meivakantie van 23 april t/m 8 mei van 10:15 tot 16:00 uur. Als je de waterbeestjes hebt gevangen kun je ze van dichtbij bekijken, zo’n uitvergroot waterbeestje lijkt wel een monster.
Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. € 1,50 per kind plus een geldig entreebewijs of € 3 per kind zonder museumbezoek.

RESERVEREN, NIET VERPLICHT MAAR WEL GEWENST

Vergeet niet een tijdslot te reserveren voor je museumbezoek! Ook indien je reeds in het bezit bent van een entreeticket of museumkaart. Wil je verzekerd zijn van een plekje, raden wij je aan een tijdslot te reserveren.
Tickets voor de activiteiten zijn ter plekke bij het museum te koop. Helaas is het niet mogelijk om voor de activiteiten te reserveren.