Wat is er de komende tijd te doen?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Wat staat er de komende maanden onder andere op het programma:

WATERINSPECTEUR (JUNIOR) SPEURTOCHT DOOR PRACHTIG PARK SONSBEEK

Tijdens de speurtocht ga je als een échte waterinspecteur op pad en bij alle waterpunten in park Sonsbeek is er een leuke opdracht te doen. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar en kost € 3,95 p.st. Je kunt de speurtocht kopen tijdens de openingstijden van de buiten Waterwinkel en/of tijdens de openingstijden van het museum. Je kunt de speurtocht op elk willekeurig moment starten.

Wil je het park écht een keer op een heel unieke wijze beleven? Ga dan extra vroeg je bed uit! Er zijn dan weinig mensen in het park en er ligt nog dauw op de blaadjes en het gras. Is er een jonger broertje of zusje in jullie gezin? Geen probleem! Hij/zij kan op pad met de Waterinspecteur junior speurtocht.

Kosten € 1,50 p.st. Enkel in combinatie met de Waterinspecteur speurtocht 6 t/m 10 jaar.

PROFESSOR OBIE SPEURTOCHT IN HET MUSEUM

Professor Obie is de code van zijn kluis kwijt. Kun jij achter de code komen? Geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, kosten € 1,50 en te koop tijdens de openingstijden van het museum.

PINGUIN SPEURTOCHT IN HET MUSEUM

Deze speurtocht is geschikt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en kost € 1,50. Te koop tijdens de openingstijden van het museum. Ga samen met pinguïn in het museum op zoek naar dieren van over de hele wereld. Doe de opdrachten en verzamel stickers.

KERSTVAKANTIE

IJskoude proefjes
Deze kerstvakantie zijn er in het Nederlands Watermuseum leuke extra activiteiten te doen die te maken hebben met het winterseizoen. Wil jij ontdekken hoe je water van kleur kunt laten veranderen met ijsblokjes? En denk je dat ijs sneller in zoet of zout water smelt? Kom en ontdek het met deze ijskoude proefjes!

Deze gezinsactiviteit vindt vanaf 26 december t/m 9 januari dagelijks plaats tussen 10.00 en 17.00 uur in de Waterwerkplaats. Inschrijven voor de activiteit kan aan de balie van het museum (vooraf reserveren is niet mogelijk) tegen betaling van entree en €1,50. De activiteit is voor kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar.
Let op: 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Op Oudejaarsdag sluit het museum om 16.00 uur.

RESERVEREN, NIET VERPLICHT MAAR WEL GEWENST

Vergeet niet een tijdslot te reserveren voor je museumbezoek! Ook indien je reeds in het bezit bent van een entreeticket of museumkaart. Wil je verzekerd zijn van een plekje, raden wij je aan een tijdslot te reserveren.
Tickets voor de activiteiten zijn ter plekke bij het museum te koop. Helaas is het niet mogelijk om voor de activiteiten te reserveren.