Wandelen voor Water op Wereldwaterdag

Na 2 jaar kon het vanmorgen eindelijk weer; Wandelen voor Water! Een actief landelijk programma voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, waarbij leerlingen in de klas aan de slag gaan met het thema water. Leren en doen!

Hoe komen we in Nederland eigenlijk aan water? Hoe zit dat bij leeftijdsgenootjes in landen als Oeganda? Wat is klimaatverandering en waarom is zuinig omgaan met water zo belangrijk?

Rond 8 uur verzamelden zich de eerste leerlingen van de Rivers International School uit Arnhem voor het Nederlands Watermuseum om vervolgens met 3 klassen in totaal door park Sonsbeek te gaan Wandelen voor Water.

Met Wandelen voor Water werkten zij toe naar een unieke en uitdagende challenge; samen 6 kilometer wandelen waarbij er geld werd ingezameld voor water- en sanitatieprojecten op scholen in Afrika en Azië.

De Rivers International School haalde € 3.793 op.

Wandelen voor Water wordt mogelijk gemaakt door Simavi in samenwerking met verschillende partners, waaronder ZOA Nederland en Rotary Nederland.