Ruim 160 museuminspecteurs hebben afgelopen jaar het Nederlands Watermuseum beoordeeld en dat heeft zeer goede resultaten opgeleverd. Dat betekent dat we voor het tiende jaar op rij het keurmerk ‘Kidsproof museum’ mogen gebruiken.  

Voorbereiden voor de toekomst  

Met het oog op onze toekomstplannen is dat voor ons heel belangrijk. Wij willen het waterbewustzijn juist bij kinderen vergroten. In het museum leer je bijvoorbeeld over het belang van schoon en voldoende water. En leren werkt het beste door te doen. Daarom zijn wij een interactief museum waarbij de kinderen zelf aan de knoppen zitten, op ontdekking gaan en kunnen spelen. En dat zie je ook terug in de beoordelingen. 

Een kleine greep uit de beoordelingen

Je kunt heel veel schermpjes aanklikken en spelletjes doen. Ik mocht proefjes doen met een witte jas aan. Je kan ook in een bubbel staan. En nadenken wat je mee wil nemen als je huis onder water staat.

Museuminspecteur, 7 jaar. 

We hebben hier heel veel gedaan met water en het is helemaal niet erg als je nat wordt! Ik heb in een zeepbel gestaan en onder de riooltunnel gekropen. Er stonden ijsberen, varkens en pinguïns te dansen in de wasmachines. En we konden fietsen met een zalm. Het was echt superleuk!

Museuminspecteur, 4 jaar. 

Nou ga er gewoon naar toe. Het is leuk. Want je kan allemaal proefjes doen en je kan allemaal dingen ontdekken. Soms is het misschien schrikken en soms is het misschien spannend. En veel succes in het watermuseum van Nederland.

Museuminspecteur, 7 jaar. 

Wat is het Kidsproof keurmerk 

Het kwaliteitsstempel is een initiatief van de Museumvereniging en laat zich het beste vergelijken met de Michelinsterren van de museumwereld. Het komt tot stand door en voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij moeten het museum een hoge waardering geven en aanraden aan andere kinderen. Dit jaar zijn er 15.000 museuminspecties gedaan, dat heeft in totaal 77 kidsproof musea opgeleverd. Alle musea die het Kidsproof keurmerk hebben verdiend, krijgen een ereplek op Museumkids.nl.  

Vier het met ons mee met je eigen feestdrank! 

Op goed nieuws mag geproost worden, want inmiddels zijn we al ruim tien jaar een kidsproof museum! Daarom delen we deze week met alle bezoekers ons speciale recept voor een echt feestdrankje. Ga lekker thuis aan de slag en geniet van het drankje. Vraag ernaar bij de balie en wees er snel bij, want op is op. 

 Deel je jouw feestmomentje met ons? We genieten graag mee. Tag ons op Facebook of Instagram @watermuseum