Afgelopen augustus rolden de laatste flesjes shampoo onze shampoofabriek uit. Inmiddels is de fabriek ontmanteld en is er een mooie educatieve ruimte ontstaan die op verschillende manieren gebruikt kan worden. In de Waterwerkplaats willen we de creativiteit van bezoekers prikkelen om tot duurzame oplossingen te komen voor de (water-)uitdagingen van de toekomst.

Een deel van de inrichting is afkomstig van het Universiteitsmuseum Utrecht, waar in 2022 een vernieuwd onderzoeksmuseum geopend wordt.  We zijn hen zeer dankbaar voor deze gift!

Het hergebruiken van materiaal past bij de uitgangspunten van de waterwerkplaats: duurzaam, creatief en gericht op de makers en denkers van de toekomst. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van activiteiten die hierbij aansluiten. Hierbij laten we ons inspireren door actuele onderwijsconcepten als maakonderwijs en ‘zelf ontdekkend leren’. We zijn dan ook erg blij met een nieuwe samenwerking met KWTG (Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Gelderland) en CLC (Community Learning Centre), een netwerkorganisatie van verschillende onderwijsbesturen in Arnhem en omgeving.