Op klimaatdate bij Kate

De afgelopen jaren braken we alle weerrecords. Gelukkig kun je allerlei maatregelen nemen zodat je minder last hebt van hitte, wateroverlast en droogte. Dit kan al heel simpel en goedkoop! Dit kun je ontdekken bij klimaatwagen Kate, die vanaf 12 juni in de weekenden bij het Nederlands Watermuseum aan de Zijpendaalseweg 26-28 in Arnhem staat. Klimaatwagen Kate is ontwikkeld door Waterschap Aa en Maas en de komende tijd op bezoek bij het Nederlands Watermuseum. In en om de keet vind je 6 mogelijke ‘klimaatdates’. Bij de watertafel kun je zien en testen hoe de kans op wateroverlast kleiner wordt door aanpassingen in je wijk. Bijvoorbeeld door mee te doen aan het NK Tegelwippen. Met het wippen van tegels voor groen kan water weer de grond inzakken en voorkom je wateroverlast. Zo verdwijnt het schone regenwater niet in het riool. Met minder tegels wordt het ook minder warm tijdens zomerse dagen. Bovendien word je van groen gelukkiger en niet alleen jij, maar ook insecten en andere dieren. Wil je nog meer inspiratie over wat jij kunt doen om je huis, tuin en buurt mooier, groener en watervriendelijker te maken? Ga dan naar www.arnhemklimaatbestendig.nl. Het Nederlands Watermuseum en platform Arnhem Klimaatbestendig open de deuren van Kate vanaf 12 juni tot en met 18 juli elk weekend van 11.30 – 15.30 uur. Een bezoek aan Kate is kosteloos en kan ook zonder geldig toegangsbewijs voor het museum.