Nationale Kraanwaterdag

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Woensdag 22 september 2021 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Zij nodigen alle basisscholen en BSO’s uit om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waarom kraanwater zo gezond is als je sport en beweegt. Scholen en BSO’s die zich inschrijven ontvangen gratis educatieve materialen.

Drinkwaterbedrijven bieden gezamenlijk programma
Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven (Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML) gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag.

Voor basisscholen en buitenschoolse opvang
Alle basisscholen en BSO’s kunnen meedoen met Nationale Kraanwaterdag en gebruik maken van de gratis educatieve materialen. Het materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Dit jaar staat in het lesmateriaal het drinken van kraanwater en bewegen centraal.

Meer info vind je op https://www.kraanwaterdag.nl/

Het Nederlands Watermuseum is partner voor Nationale Kraanwaterdag 💦

Bezoek gratis het Nederlands Watermuseum op Nationale Kraanwaterdag!
Heeft jouw school/ BSO zich aangemeld voor Nationale Kraanwaterdag? Dan heb jij als leerling gratis toegang tot het Nederlands Watermuseum op woensdag 22 september tussen 12.00 en 17.00 uur! Hoe cool is dat?! Let op; je dient wel een tijdslot te reserveren (kies voor reserveringsticket). Neem jouw reserveringsbewijs mee naar het museum en meld bij de balie op welke school/ BSO je zit. Vervolgens geniet je van een spetterende middag uit! Begeleiders / ouders/ leerlingen waarvan de school/ BSO niet deelneemt aan Nationale Kraanwaterdag dienen wel een ticket te kopen voor deze dag.

Neem op zaterdag 25 of zondag 26 september deel aan een gastles.
In het kader van Nationale Kraanwaterdag worden op 25 en 26 september om 11.00 uur en 13.00 uur gratis gastlessen verzorgd door Vitens in de Watercinema van het Nederlands Watermuseum.

Met de educatieve materialen van Nationale Kraanwaterdag ontdekken de kinderen van alles over de kracht van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Aan de hand van korte aantrekkelijke activiteiten zoals een promotiefilm, quiz, knutselvlogs en energizer ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waarom kraanwater zo gezond is. Een les duurt 1 uur, afhankelijk van de gasten in de zaal wordt niveau hierop aangepast.

Om deel te kunnen nemen aan een van de gastlessen dien je in het bezit te zijn van een geldig entreebewijs voor het Nederlands Watermuseum. Er kunnen maximaal 30 bezoekers deelnemen per gastles. Meld bij aankomst bij de balie dat je graag aan wilt sluiten bij een van de gastlessen.

Tevens kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar dit gehele weekend in de Waterwerkplaats tussen 10.15 en 16.00 uur een proefje doen dat gaat over het zuiveren van water.