Deel je Museumkaart. Of leen er een van iemand die je kent. Want tijdens Museumweek kijken we niet naar wie er op je kaart staat.

Van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 april is de 9e Museumweek. En in deze week mogen museumkaarthouders hun kaart uitlenen aan iemand anders. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om onbeperkt musea te bezoeken waaronder het Nederlands Watermuseum. Met een museumkaart hoef je namelijk geen entree te betalen. Voor één week zullen onze museummedewerkers niet aan de kassa te controleren of Mark echt Mark is of Talia echt Talia. Oma’s, buurmannen en andere bekenden die verder nog geen Museumkaart hebben genieten daardoor ook van de ruim 450 musea.

De spelregels op een rij

  • Van zaterdag 1 t/m 7 vrijdag april geven krijgen de 1,4 miljoen kaarthouders de mogelijkheid voor één keer hun kaart te kunnen delen met een ander. Een volwassene kan de kaart uitlenen aan een kind en andersom.
  • Tijdens de Museumweek zullen we niet te controleren of de getoonde Museumkaart van de bezoeker zelf is.
  • Mensen moeten de échte Museumkaart laten zien, geen kopie of foto van de kaart.
  • Er mag per kaart één bezoeker naar binnen. De bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder, die op een ander moment kan komen. Samen naar binnen kan als de Museumkaarthouder zelf een kaart kan lenen.

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag t/m vrijdag12.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag10.00 – 17.00 uur

Breid je museumbezoek uit

Maak je museumbezoek nog leuker en voeg een activiteit toe. Dit regel je makkelijk bij de kassa van het museum.

– Speurtocht door het museum (€1,50 + geldig entreebewijs, mogelijk tijdens reguliere openingstijden)

– Waterinspecteur speurtocht door park Sonsbeek (€ 3,95, te koop tijdens de reguliere openingstijden en vervolgens op elk willekeurig moment te starten)

– Experimenteer als een échte Waterprofessor in de Waterwerkplaats (€1,50 + geldig entreebewijs. Op zaterdag tussen 12.00 en 15.00 uur, op zondag tussen 10.15 en 16.00 uur

Zien we je ook in tijdens de museumweek van 1 en 7 april?