Kidsproof museum

YESSSS Kidsproof museum 2023! 🏆 We mogen dit keurmerk wederom een jaar lang met trots voeren.

Dit kwaliteitsstempel is een initiatief van de Museumvereniging en laat zich het beste vergelijken met de Michelinsterren van de museumwereld. Het komt tot stand door en voor kinderen. Zij moeten het museum waarderen met een 8 of hoger en de NET promotor score – een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen – moet zeer goed zijn. Het Nederlands Watermuseum is gewaardeerd met het rapportcijfer 8,61 en één van de kinderen geeft als beoordeling: “Ze hebben een super leuke speurtocht. En je kunt waterproefjes doen en dan een waterprofessor worden!”.

In totaal telt Nederland het komende jaar 55 Kidsproof musea. Na meer dan 11.000 museuminspecties door 6.000 Museuminspecteurs – dat zijn kinderen t/m 12 jaar – mogen musea in 10 van de 12 provincies een jaar lang dit felbegeerde keurmerk voeren. Nog nooit zijn er zoveel inspecties ingezonden, ondanks het feit dat we te maken hadden met een lockdown. Deze stijgende lijn past in de trend dat steeds meer kinderen het museum weten te vinden. In 2021 bezochten 2,4 miljoen jongeren t/m 18 jaar een museum op een totaal van 11,8 miljoen bezoeken. De volledige lijst met Kidsproof musea staat op www.museumvereniging.nl.