Tijdens de meivakantie hebben 152 kinderen meegedaan aan het bedenken van unieke watermonsters met superkracht. Iedereen superbedankt voor de onwijs gave inzendingen! We vonden ze állemaal heel erg leuk en daarmee was het extra moeilijk om een winnaar te kiezen. Het was zelfs zó moeilijk dat we meerdere rondes hebben gehouden om tot de uiteindelijke winnaar te komen. De waterexperts hebben alle inzendingen beoordeeld op tekenkunsten, originaliteit en relevantie van de superkracht. Hieronder willen we jullie de drie finalisten laten zien. Deze watermonsters met superkracht staan sowieso op het erepodium!

Watermonster Henkie-Plastic-Tankie

Naam: Henkie-Plastic-Tankie
Superkracht: Plastic veranderen in water.
Naam bedenker: Fem Nijenhuis
Leeftijd: 9 jaar

Waarom vinden de waterexperts dit watermonster zo leuk?
Plasticvervuiling in het water, ook wel bekend als “plastic soep” is voor de natuur niet fijn! Fem laat met haar watermonster zien dat zij dit als geen ander snapt. Watermonster Henkie-Plastic-Tankie heeft zij hiervoor uitgerust met de perfecte superkracht. “Door vervuilend plastic in water te veranderen is Henkie-Plastic-Tankie een superheld voor al het leven op aarde!” Lang leve Henkie-Plastic-Tankie!

Watermonsters: Regenboogvlam en Vurivlam

Naam: Regenboogvlam en Vurivlam
Superkracht: Te koud water opwarmen en te warm water afkoelen.
Naam bedenker: Sebastian
Leeftijd: 7 jaar

Waarom vinden de waterexperts dit watermonster zo leuk?

Sebastian weet heel goed dat niets zo vervelend is als dat het water té warm of té koud is. Dat is voor veel waterbewoners ook écht een probleem! In de winter zijn er daarom bijna geen waterdiertjes… té koud… En in de zomer kan het zelfs het kabbelende water van de st. Jansbeek té warm worden… wéér geen waterdiertjes! Maar dankzij Regenboogvlam en zijn maatje Vurivlam is dat nu geen probleem meer! Zij zorgen er wel voor dat het water altijd precies de goede temperatuur heeft!

Watermonster: Annabel

Naam: Annabel
Superkracht: Alles opzuigen
Naam bedenker: Tamar van Zon
Leeftijd: 5 jaar

Waarom vinden de waterexperts dit watermonster zo leuk?

Speciaal zijn als je gewoon jezelf bent! Dát bewijst Tamar met haar watermonster “Annabel”. Annabel is gewoon “Annabel” en dat is heel stoer. De kleuren geel en blauw spreken de waterexperts erg aan. “Geel als strandzand bij helder blauw water!” Met haar veelzijdige slurf zuigt Annabel alles op, handig als water vies is of als andere watermonsters veel morsen. Dank je wel Annabel! Met haar vriendelijke glimlach lijkt het alsof Annabel niet bedankt hoeft te worden voor al dat werk, dat doe je toch gewoon voor elkaar? Wij vinden dat geweldig! Een top watermonster Tamar!

En de winnaar is….

Sebastian met zijn watermonsters Regenboogvlam en Vurivlam!!!! Gefeliciteerd!!!

Naast wat we eerder schreven vonden we de superkracht ook goed passen bij de uitdagingen van klimaatverandering. Zou het niet geweldig zijn als er superwatermonsters zouden zijn als Regenboogvlam en Vurivlam om de temperatuur van ons water te controleren? Daarnaast vinden we de watermonsters echt heel knap getekend. “Met zijn kleurpotloden weet Sebastian de onderwaterwereld in een mooi gevuld plaatje goed weer te geven” vinden onze waterexperts. Geweldig werk Sebastian, je hebt het meer dan verdiend op de eerste plek te staan met “jouw” Regenboogvlam en Vurivlam! Hoera!

Met spetterende groeten,

De jury
Daphne Mol en Marleen van den Heuvel, medewerkers Nederlands Watermuseum en ‘onafhankelijke expert’, bioloog João Smits

Op de hoogte blijven van vakantie-activiteiten?

Wil je op de hoogte blijven van leuke vakantieactiviteiten en winacties? Vul dan in slechts één stap je e-mailadres in. Je ontvangt maximaal 6 tot 8 mails per jaar en je kan je altijd uitschrijven. We zijn al druk bezig met een leuk programma voor de zomervakantie!

Ja, ik wil op de hoogte blijven via e-mail.

* indicates required
Vul hier je e-mailadres in