Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Sinds 2021 is ze Jeugdbestuurder bij Waterschap Rijn en IJssel, afgelopen jaar was ze ook Jeugddijkgraaf. Fien Snelting zet zich graag in voor klimaat, water én het waterschap, dat mag duidelijk zijn. Vandaag was zij te gast bij het Nederlands Watermuseum; om kennis te maken, haar te vertellen over onze plannen én vooral te horen wat zij ervan vindt. 

Fiens ervaring als jeugdbestuurder

Als Fien terugkijkt naar de afgelopen drie jaar vindt ze dat de jeugdbestuurders vooral worden ingezet als ambassadeur voor de waterschappen bij jongeren. Een hoogtepunt was het Deltacongres, waar ze ook een rol speelde in de vertoonde film. Ze ziet ook nog wel ruimte voor verbetering: er mag meer worden gevraagd en geluisterd naar de mening van hen als jongeren. “Eigenlijk zouden we heel graag willen zien dat wat we zeggen ook écht ergens terechtkomt.” 

Plannen voor het vernieuwde museum

We vertellen Fien over de plannen om het Nederlands Watermuseum te vernieuwen. Maar ook de stem van jongeren inzetten. Het klimaat- en waterbewustzijn moet nodig worden vergroot, dus jongeren zijn een belangrijke doelgroep. Maar die bereik je niet zonder met ze in gesprek te gaan.  

Fien is meteen enthousiast: “Ik vind het een vet plan, omdat je aan het denken wordt gezet en echte keuzes moet maken. Ik bezoek wel eens musea, maar ik heb niet de behoefte om een tweede keer terug te gaan. Maar als dit straks af is, dan zou ik wel meerdere keren willen komen.” Daar worden wij dan ook weer blij van. En we zijn ook zeker aan het denken gezet door de ervaringen van Fien.