Op 7 juni is het Nederlands Watermuseum precies 20 jaar geleden officieel geopend en dat gaan we vieren! Daarom is zaterdag 8 juni en zondag 9 juni het feestweekend!

Een rijke historie

In de afgelopen 20 jaar hebben we veel mee gemaakt. Vele gezinnen, scholen en bedrijven hebben het museum bezocht. Duizenden proefjes werden gedaan in het Waterlab, talloze evacuaties werden gespeeld en met de stuwen is behoorlijk wat water tegengehouden. En hoeveel kinderen er door het riool zijn gekropen? Dat hebben we niet geteld. Ondertussen zijn we druk bezig met mooie vernieuwingsplannen voor het museum. Want we kijken er naar uit om nog veel meer bezoekers, op een interactieve manier, bewust te maken van het belang van water.

Wist je dat

  • Bij het inrichten het dak open is gemaakt om de olifant te plaatsen? Hij paste niet door de deur!
  • Er bij de bouw kikvorsmannen nodig waren? Het grondwater stond erg hoog.
  • Sommige medewerkers en vrijwilligers al sinds het eerste jaar bij het museum werken? Nog steeds zetten zij zich met veel liefde in voor het museum.

Feestelijk Waterlab

Ook het Waterlab staat in het teken van ons jubileum. Daarom hebben we feestelijke proefjes: laat rozijnen dansen en maak een prachtige bloem met toverwater. En je krijgt ook nog een proefje mee naar huis zodat je thuis je eigen feestdrank kan maken. De feestelijke proefjes kosten €1,50 per kind met een geldig entreebewijs. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan deze activiteit, dagelijks tussen 10.15 uur en 16.00 uur.

Wie jarig is trakteert!

Bij een feestje hoort natuurlijk wat lekkers. Kinderen die het museum bezoeken krijgen een heerlijk gratis ijsje bij vertrek, maar op=op! We hebben speciaal voor dit weekend De IJsprofessor van Onwijs Lekker IJs uitgenodigd. Hij maakt de lekkerste ijsjes van vers fruit, dat wordt smullen! Dus zet het feestweekend alvast in je agenda; we vinden het leuk als je het samen met ons komt vieren!

Kom je ook?

📍 Nederlands Watermuseum in Arnhem
📅 Zaterdag 8 juni en zondag 9 juni
🕙 Museum van 10.00 tot 17.00, Waterlab van 10.15 tot 16.00 uur