Gemiddelde leestijd: 1 minuut

De Junior Museum Academie: voor echt nieuwsgierige kinderen!

Ga mee op ontdekking en stel al je vragen aan echte wetenschappers en experts.

“Kan een rivier ook naar de rechter?”, “Als water een stem had, wat zou het ons dan willen vertellen?” Deze vragen worden besproken tijdens de interactieve hoorcolleges van de Junior Museum Academie. Maar ook: “Welke sporen uit de oorlog worden nog steeds ontdekt?” en “Waarom kun je soms iets heel goed onthouden en soms niet?”

De Junior Museum Academie is een samenwerking van het Nederlands Watermuseum, Nederlands Openluchtmuseum en het Airborne Museum Hartenstein. Samen organiseren zij vanaf oktober vier colleges speciaal voor nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Na afloop ontvangen de deelnemers een echt diploma van de Junior Museum Academie.

Colleges van echte wetenschappers en experts

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en dat stimuleren deze musea maar al te graag. Tijdens de colleges duiken de kinderen in de uiteenlopende onderwerpen. Het programma is interactief, de kinderen hoeven zeker zitten niet alleen maar stil te zitten. De colleges worden gegeven door echte wetenschappers en experts die openstaan voor alle vragen. Want zo leren zij ook weer.

De colleges zijn op zondagochtend 1 oktober, 12 november, 17 december en 14 januari. Ze worden gegeven in de verschillende musea. Het kost €30 per kind voor de hele collegereeks. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.