17 februari in het Nederlands Watermuseum Arnhem

Schoon drinkwater wordt in rap tempo wereldwijd een probleem. Manifiesto del Agua richt zich op de inventiviteit waarmee het recht op schoon drinkwater wordt georganiseerd op het socialistische, tropische eiland Cuba. Jarenlang documenteerde fotograaf en antropoloog Sanne Derks op Cuba de verborgen drinkwatercrisis.

Het werk won een Zilveren Camera, werd geëxposeerd op het beroemde fotofestival Visa Pour l’Image in Frankrijk en werd wereldwijd gepubliceerd, onder andere in de New York Times en op CNN. Het fotoboek geeft op gelaagde wijze een uniek inkijkje in hedendaags communistisch Cuba. Het is vormgegeven door het creatieve vormgeversduo Yorick de Vries en Niek Does van Studio Another Day uit Nijmegen.

Het fotoboek is tot stand gekomen met het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, Fonds Anna Cornelis, en wordt onder andere gefinancierd door Jaap Hartenfonds, Fonds NVF, het Cultuurfonds, Stichting Oog op de Natuur en een crowdfunding.

Fotoboekpresentatie

Op zaterdag 17 februari om 14:00 uur vindt de boekpresentatie plaats in het Nederlands Watermuseum Arnhem. Ook opent dan de expositie Manifiesto del Agua tie, deze is tot en met zondag 10 maart te bekijken in het museum.

Het werk zal worden toegelicht door de fotograaf. Ook zal conservator fotografie bij Paleis ‘t Loo, dhr. Niels Coppes, spreken. Het boek is te bestellen op de website van de fotograaf; of door een mailtje te sturen naar info@sannederks.com