Superwaterwezens

Superwaterwezens: een echte onderwatermissie 

Welke dieren er op het land en bóven water leven weten de meeste kinderen wel. Want dat kunnen we goed zien. Maar wat gebeurt er allemaal onder water? Kom er achter met de onderwatermissie Superwaterwezens! Jullie komen op bezoek bij het Nederlands Watermuseum om op onderzoek uit te gaan. Vervolgens gaan jullie op school verder met de missie. 

Wegens groot succes vorig jaar bieden we dit jaar weer het lesprogramma Superwaterwezens aan. Tijdens deze missie verwonderen de leerlingen zich over het leven onder water. En ze ontwerpen hun eigen waterwezen! Leerlingen fantaseren over de mysterieuze onderwaterwereld en ontwerpen een waterwezen dat nog ontdekt moet worden. Welke superkracht heeft dit wezen? Wat is zijn speciale rol voor de oceaan en de aarde? Om het waterwezen echt te laten bewegen gaan de leerlingen aan de slag met hydrauliek. Dat is een aandrijftechniek waarmee je door middel van vloeistof beweging creëert. In de missie komen wetenschap, techniek, kunst en maken samen.

Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • Interactief bezoek aan het Nederlands Watermuseum
  • Lesbrief voor lessen in de klas met introductievideo
  • Toolbox met alle benodigde materialen

Dit lesprogramma is een samenwerking tussen het Nederlands Watermuseum, Makercosmos, Meet This en Artez.

Dit project sloot heel goed aan bij onze manier van werken. Wat ik vooral zie dat ze het echt aangaan en met hele mooie oplossingen komen. Leerlingen zien mooie talenten bij elkaar. – Leraar groep 7

De lessen op school gingen goed. Er was genoeg materiaal. De leerlingen
konden creatief genoeg zijn, goede oplossingen bedenken. – Leraar groep 8

Alle informatie op een rij

Wat: Superwaterwezens
Voor wie: Leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 van de basisonderwijs en speciaal onderwijs. Maar ook voor de onderbouw van speciaal voortgezet onderwijs.
Waar: In het Nederlands Watermuseum in Arnhem en vervolgens in de klas.
Aantal en lesduur: Minimaal 10 leerlingen. Museumbezoek tot 40 leerlingen 2 uur, tot 60 leerlingen 2,5 uur. Daarna 4 dagdelen op school. 
Wanneer: Tussen 9 en 26 mei van dinsdag tot en met vrijdag.
Starttijd: 9.30 uur of 12.30 uur
Prijs per leerling: € 7,50 basisschool, €8,50 speciaal voorgezet onderwijs. Gratis voor leerlingen uit Arnhem! (Op vertoon van museumkaart €3,50)
Prijs begeleiding: Prijs begeleiding: Gratis (minimaal 1 begeleider per 5 leerlingen)

Pssst… Komt het moment niet goed uit? Bekijk dan ook eens ons lesprogramma Tuin van de Toekomst. Deze is te reserveren tussen 14 maart tot en met 21 april en 30 mei tot en met 7 juli van dinsdag tot en met vrijdag.

Geïnteresseerd? Reserveer snel het lesprogramma
Superwaterwezens

1.  Plaats een reservering – Vul de gegevens in en twee voorkeursdata, selecteer Superwaterwezens

2.  Bevestiging – We nemen zo snel mogelijk contact op 

3.  Voordeel – Kijk of je recht hebt op financieel voordeel en vraag het aan. 

Vragen? Neem gerust contact op via reserveringen@watermuseum.nl of
bel 026 355 1240.  

Financieel voordeel

Gratis voor leerlingen uit Arnhem 

Voor leerlingen uit Arnhem is het lesprogramma Super-waterwezens gratis! Vervoer naar en van het Nederlands Watermuseum moet wel zelf geregeld worden.  

Museumkaart 

Voor leerlingen die een museumkaart hebben rekenen we €3,50. Vergeet niet de fysieke museumkaarten mee te nemen naar het museum. Voor leerlingen uit Arnhem is het dus gratis en hoeven geen museumkaarten mee te nemen. 

Vervoersubsidie Waterschap Rijn en IJssel 

Mogelijk heeft jouw klas recht op vervoerssubsidie in 2023. Ligt de school in het gebied van Waterschap Rijn en IJssel? Kom je met minimaal 20 leerlingen uit groep 7/8 en eventueel aanvullend groep 5/6?  Dan kan je vervoerssubsidie aanvragen voor busvervoer naar en van het Nederlands Watermuseum. De reservering is pas definitief na bevestiging en is alleen mogelijk in combinatie met een lesprogramma. Vraag vervoerssubsidie aan.

De vervoerssubsidie is mogelijk gemaakt door Waterschap Rijn en IJssel, in samenwerking met TCR Tours.    

Bijdrage Arnhem 

Is je school gevestigd in Arnhem? Dan kan je de kosten van culturele activiteiten declareren bij Rozet. Je krijgt dan 50% van deze kosten terug. Meer informatie: Financiering – Rozet  

Kids Groepsticket Openbaar vervoer Arnhem 

Op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur kunnen alle basisscholen in Arnhem tegen een gereduceerd tarief reizen van school naar musea en theaters in Arnhem met het Kids Groepsticket. Dus ook het Nederlands Watermuseum.  

Het Kids Groepsticket kost €27,50 en is geldig voor maximaal 15 leerlingen en 3 volwassenen. Meerdere kaarten bestellen is mogelijk. Meer informatie: Groepsticket – Ervaar het OV