Vacature

Schoonmaakmedewerker

Begin jij je zondagochtend in Sonsbeek park?  

Het Nederlands Watermuseum is per direct op zoek naar een schoonmaakmedewerker in het weekend voor gemiddeld 3 uur per week.  

Het Nederlands Watermuseum staat in Sonsbeek Park, grotendeels ondergronds. We zijn een familievriendelijk doe-museum dat minimaal 6 dagen per week open is. Er moet dus regelmatig een poetsdoek, stofzuiger of dweil aan te pas komen. Daarom zijn we heel blij met onze twee collega’s die de meeste dagen zorgen voor het schoonmaken en -houden van ons museum. Maar we zijn op zoek naar een collega om hen te ondersteunen, met name in het weekend. Tijdens schoolvakanties of vakantie van je collega’s is het mogelijk om extra uren te werken.   

We zijn een kleine en ‘platte’ organisatie, bestaand uit een klein team betaalde medewerkers en een heleboel enthousiaste vrijwilligers. In onze organisatie telt iedereen mee, ongeacht je talenten of het aantal uren dat je er bent.  

Jouw rol

De eerste indruk is belangrijk, dus een fijn museumbezoek begint (ook) bij jou.  

Als schoonmaakmedewerker voer jij, volgens schema of opdracht, schoonmaakwerkzaamheden uit. Bijvoorbeeld stofzuigen, oppervlakken afnemen, dweilen, sanitaire voorzieningen schoonmaken en desinfecteren. Verder zorg je voor het verzamelen en afvoeren van vuil, vul je zeep en toiletpapier aan.  

Je werkt in principe zelfstandig, dus  zing gerust hard mee met je favoriete muziek! Natuurlijk zie je je collega’s wel aan het einde van je ronde. Omdat we in het weekend om 10.00 u opengaan is het belangrijk dat het museum voor dat tijdstip schoon is. Onze voorkeur gaat uit naar schoonmaak op zondagochtend tussen 7.00-10.00 uur. Daarna wandel je het mooiste park van Nederland weer en ben je klaar voor de rest van je dag! 

Wat is daarvoor nodig 

 • Je bent beschikbaar op de zondagochtend vóór 10.00 uur of eventueel op zaterdag tussen 17.00 – 20.00 uur.  
 • Je bent een aanpakker en kunt goed zelfstandig werken.  
 • Je werkt zorgvuldig.  
 • Je hebt enige ervaring met schoonmaakwerk.  
 • Ben je in bezit van het basisdiploma schoonmaak, dan is dat helemaal mooi! 
 • Het liefst woon je niet te ver bij ons museum in Arnhem vandaan. 

Dit bieden wij

 • Een contract voor bepaalde tijd voor 3 uur per week.  
 • Het bruto maandsalaris is minimaal € 2.264 en maximaal € 2.632 bij een 36-urige werkweek. 
 • Natuurlijk heb je ook recht op 8% vakantietoeslag. 
 • Je hebt recht op 27 vakantiedagen (194,4 uur) per jaar o.b.v. een 36-urig contract. 
 • De werkomgeving is prachtig (Sonsbeek park) en goed bereikbaar met fiets of ov.  
 • Woon je meer dan 10 km van het museum dan krijg je volledige reiskostenvergoeding als je met het openbaar vervoer komt. Reis je met de auto, dan krijg je € 0,19 per kilometer met een maximum van 40 kilometer enkele reis.  
 • Samen met je gezinsleden kun je onbeperkt gratis het Nederlands Watermuseum bezoeken en krijg je 25% personeelskorting in de museumwinkel. Als medewerker krijg je ook gratis toegang tot twee andere Gelderse musea, namelijk Stoomgemaal de Tuut in Appeltern en Museum Tweestromenland.  
 • Andere vormen van inzet, zoals inzet als ZZP-er, zijn ook bespreekbaar. 

  Zin om aan de slag te gaan als museummedewerker?

  Je kunt je reactie vóór 5 november sturen aan info@watermuseum.nl  o.v.v. vacature schoonmaakmedewerker. Bij vragen over de vacature mag je ook bellen met Monique Verber, te bereiken via 026-3551247

  Wij onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie en doen ons best voor een structurele verankering hiervan in alle onderdelen binnen de organisatie. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen met verschillende achtergronden elkaar kunnen motiveren en inspireren. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.