Vrijwilligersvacature

Publieksbegeleider

Als publieksbegeleider zorg je ervoor dat bezoekers een optimale ervaring in het museum hebben. Je bent een soort kruising tussen een gastheer/gastvrouw en een suppoost. Geïnteresseerd? Maak een afspraak >

Jouw rol

Als bezoekers vragen hebben help je ze op weg, maar je draait ook films en bent verantwoordelijk (indien van toepassing) voor een deel van het schoolprogramma. Op doordeweekse dagen heb je ook de eerste verdieping van het museum onder je hoede.

We vinden het belangrijk dat je gastvrij en klantvriendelijk bent en dat je makkelijk communiceert met mensen van allerlei achtergronden en leeftijden. Uitgebreide technische kennis is niet nodig, maar enige gebruikservaring met computers en andere apparatuur komt goed van pas. Omdat je aardig wat meters aflegt in het museum, moet je wel goed ter been zijn. De donderdagmiddag is als vast dagdeel beschikbaar. We vragen ook van je om af en toe een dagdeel in het weekend te helpen.

Werktijden

 • Door de week en in het weekend
 • Overdag
 • In overleg

Dit bieden wij

Je maakt onderdeel uit van een enthousiaste groep van ongeveer veertig vrijwilligers die in en rond het Watermuseum talloze activiteiten verzorgen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng (qua indeling maar ook inhoudelijk). Een paar keer per jaar organiseren we excursies voor de vrijwilligers en tweemaal per jaar geven we een feest om de vrijwilligers te bedanken. Je hebt verder recht op een dagdeelvergoeding. Uiteraard ben je via ons verzekerd (ongevallen- en WA-verzekering).

Je wordt ingewerkt door een andere publieksbegeleider.

We zullen vragen om een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

Zin om aan de slag te gaan als vrijwilliger?

Vul snel het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. (Uiterlijk binnen 3 werkdagen.)

  Vragen met een * zijn verplicht:

  Of is dit misschien meer iets voor jou?

  Escape room begeleiden

  Hou jij ook zo van de spanning van een escape room?  Lukt het wel of niet om binnen de tijd alle puzzels op te lossen en te ontsnappen? Of ben je iemand die graag ‘aan de knoppen’ zit? Wij hebben een escape room met als thema Water. Zie jij jezelf wel in de ‘control room’?