Vacature

Museummedewerker

Het Nederlands Watermuseum is een familievriendelijk ‘doemuseum’ in Sonsbeek park, deels verborgen onder de grond. Dankzij de inzet van een klein team betaalde medewerkers en zo’n 35 vrijwilligers kunnen we jaarlijks circa 60.000 bezoekers ontvangen. Wij zijn per direct op zoek naar een  museummedewerker voor 2 dagen per week (voorkeur woensdag + weekenddag) Maak een afspraak >

Wie zoeken we?  

Jij begrijpt dat een geslaagd museumbezoek begint met je welkom voelen – dus dat is wat jij uitstraalt! We vinden het belangrijk dat je goede sociale voelsprieten hebt, dus makkelijk communiceert met bezoekers maar zeker ook met onze vrijwilligers. Met je flexibele instelling vind je oplossingen voor onverwachte situaties die soms voorkomen.

Jouw rol

Op jouw werkdag ben jij degene die ervoor zorgt dat het museum lekker draait, meestal in de rol van ‘dagcoördinator’. Je werkt samen met enthousiaste vrijwilligers van allerlei leeftijden en achtergronden. Het is belangrijk dat zij plezier houden in hun taken als vrijwilliger, maar soms zul jij de knopen moeten doorhakken over de dagelijkse dingetjes. Voor complexere zaken kun je afstemmen met de coördinator publieksdiensten. Zelf werk je natuurlijk mee in het museum. Dat kan zijn achter de kassa maar bijvoorbeeld ook in de begeleiding van kinderactiviteiten.   

Je valt onder de afdeling ‘publieksdiensten’; deze bestaat uit twee parttime werkende museummedewerkers, een coördinator publieksdiensten en deze vrijwilligers.

Wat is daarvoor nodig? 

  • Je bent een doener die overzichtheeft en rust en structuur kan aanbrengen.   
  • Ervaring in een organisatie waar vrijwilligersbelangrijk zijn is een pré.   
  • Een BHV-diploma (of bereid dat te halen).   
  • Je uit makkelijk waardering. ​  
  • Mensen ervaren jou als eenwarm persoon met veelinlevingsvermogen. Maar je bent ook duidelijk; je waaitniet met allewinden mee.   

Zo zou een werkdag eruit kunnen zien: ​​ 

Je start het museum en de installaties op en begint dan de dag samen met de vrijwilligers. Jullie lopen kort het dagprogramma door. Erwas iemand jarig, dus er is kleffe cake bij dekoffie. Een vrijwilliger meldt zich ziek voor morgen, dus je belt evenrondom dat op te lossen. Je overlegt ietsmet je collega’s van educatie en stemt dan iets met detechnische dienst af. Je wisselt een vrijwilliger afvoor een korte pauze. Dan maak je zelf een lekkere wandeling in Sonsbeek park. Als je terugkomt, bedank je de vrijwilligers die naar huis gaan;de‘middagploeg’ is al binnen. Je doet nog een rondje museum,vultwat speurtochten aan en geeft door dat ernieuwe museumkaarten besteld moetenworden.Delaatste bezoekers trekken hun jas aan. Samen met de vrijwilligers tel je de kassa en sluit je af. Om17.15u trek je de deur dicht en wandel je Sonsbeek Park in. En je volgende werkdag? Dan spring je in ieder gevalbij met een kinderfeestje. ​​ 

Dit bieden wij

Een afwisselende functie in een goedlopend familiemuseum binnen een gevarieerd team van vrijwillige en betaalde medewerkers. De werkomgeving is prachtig (park Sonsbeek) en goed bereikbaar met fiets of ov. We zijn een kleine en platte organisatie met ruimte voor eigen inbreng en aandacht voor een goede werksfeer. Je krijgt van ons een contract voor bepaalde tijd voor 2 dagen per week. Onze voorkeur gaat uit naar de woensdag al vaste werkdag + 1 dag in het weekend (in overleg in te roosteren). Je werktijden liggen in principe tussen 9.00 en 17.30 u.  

Zin om aan de slag te gaan als museummedewerker?

Je kunt je sollicitatie vóór 28 juli sturen aan info@watermuseum.nl  o.v.v. vacature museummedewerker. Bij vragen over de vacature kun je contact opnemen met Monique Verber, te bereiken via 026-355 12 47. De eerste ronde gesprekken worden gepland in de eerste week van augustus, de tweede ronde zo snel mogelijk daarna. In verband met inwerken heeft het onze voorkeur om al per medio augustus te starten. De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.