WaterWensPlaats

Bezoek de WaterWensPlaats

Het gaat niet zo goed met het water in Nederland; rivieren hebben bijvoorbeeld meer ruimte nodig, water is vaak te vies en in de zomer is er soms te weinig water. Mensen hebben hier grote invloed op, maar wat zou het water zelf graag willen? Bezoek tot en met 31 januari onze WaterWensPlaats en laat de stem van water klinken! 

Leef je in en deel je wens

Op woensdag 27 december openen we de WaterWensPlaats. En we beginnen meteen goed: jullie kunnen deze dag je uitgebreid inleven in water. Én we hebben een bijzondere gast uitgenodigd!

Bij de Jansbeek vul je een waterbuisje, daarna ga je naar de WaterWensPlaats. Onderzoek het water met je zintuigen, beantwoord de vragen en bedenk een wens namens het water.  

 “Als water wens ik…”

Anders omgaan met water 

Samen met waterwetenschappers van drie universiteiten, aangesloten bij Centre for Unusual Collaborations, zijn we op zoek naar nieuwe manieren om met het onderwerp water om te gaan. Zo hebben we twee junior colleges over rechten voor water en ‘de stem van het water’ verzorgd. We waren blij verrast door de mooie antwoorden en inzichten van de kinderen. Daarom willen we nog eens deze vragen voorleggen.

Tentoonstelling van waterwensen

Cartoonist Herman Roozen zal wensen uitkiezen en er live aansprekende cartoons van maken. Deze worden tentoongesteld in de WaterWensPlaats, en natuurlijk ook de geschreven wensen voor het water. Herman werkt(-e) mee aan Jan, Jans en de kinderen, Donald Duck en Dirkjan, dus de kans is groot dat je al tekeningen van zijn hand hebt gezien!

Ook op woensdag 4 januari zal hij aanwezig zijn en kan je helemaal inleven in het water. Deze activiteit is gratis met geldig entreebewijs en geschikt voor jong en oud. 

Maak kans op een persoonlijke cartoon

Kan je niet op 27 december of 4 januari? Je hebt tot 31 januari de mogelijkheid om de WaterWensPlaats te bezoeken, je te laten inspireren door de mooie cartoons en de andere waterwensen. En nog belangrijker: zelf je waterwens achterlaten.

Wie weet win jij met jouw wens en ontvang jij jouw wens getekend door Herman!

 

Begin februari zal Hannah de Boer, Jeugdbestuurder van Waterschap Rijn en IJssel de waterwensen bestuderen en een winnaar kiezen. Dit doet zij samen met de waterwetenschappers, want die zijn heel ook heel benieuwd naar de waterwensen.

“Waterwensen vind ik heel belangrijk, want op die manier raken ook kinderen meer betrokken bij water. Vaak beseffen we ons niet hoe belangrijk water is in ons dagelijks leven.” – Hannah de Boer